--20-- PROGRAMUL CASA VERDE - ECOMOVE CONSULTING S.R.L.
ECOMOVE CONSULTING S.R.L.


Programul CASA VERDE
  joi, 10 Nov 2011        Pagina principala



Programul "Casa Verde"

Incepand cu data de 1 iulie 2010, Programul privind instalarea sistemelor de incalzire care utilizeaza energie regenerabila, inclusiv inlocuirea sau completarea sistemelor clasice deincalzire, denumit popular Programul "Casa Verde" va fi operational, iar persoanele fizice isi pot depune dosarele de finantare nerambursabila la agentiile judetene de mediu din localitatile unde domiciliaza. Panourile radiante nu se incadreaza in acest program, momentan

Bugetul alocat Programului pentru anul 2010 este de 110 milioane lei, fiind distribuit la nivelul fiecarui judet, in functie de numarul de locuitori al acestuia si poate fi consultat in anexa comunicatului de presa.

Scopul acestui Program este imbunatatirea calitatii aerului, apei si solului prin reducerea gradului de poluare cauzata de arderea lemnului si a combustibililor fosili utilizati pentru producerea energiei termice folosite pentru incalzire si obtinerea de apa calda menajera.

Prin finantarea nerambursabila din Fondul pentru mediu a proiectelor privind instalarea sistemelor deincalzire care utilizeaza energie regenerabila, inclusiv inlocuirea sau completarea sistemelor clasice deincalzire, se incurajeaza utilizarea sistemelor care folosesc sursele de energie regenerabila, nepoluante.

Programul, care se adreseaza exclusiv persoanelor fizice, consta in acordarea unor sume fixe, din bugetul Fondului pentru mediu,in functie de tipul instalatiei, astfel:

  • · pana la 6.000 lei pentru instalarea panourilor solare;
  • · pana la 8.000 lei pentru instalarea pompelor de caldura;
  • · pana la 6.000 lei pentru instalatie de producere a energiei termice pe baza de peleti, brichete, tocatura lemnoasa, precum si orice fel de resturi si deseuri vegetale, agricole, forestiere, silvice.

În cadrul acestui Program, poate aplica solicitantul careindeplineste urmatoarele conditii:

  • · este persoana fizica care isi are domiciliul pe teritoriul Romaniei;
  • · este proprietar/coproprietar al imobilului pe/în care se implementeaza proiectul; imobilul trebuie sa nu faca obiectul unui litigiu in curs de solutionare la instantele judecatoresti, vreunei revendicari potrivit unei legi speciale sau dreptului comun, unei proceduri de expropriere pentru cauza de utilitate publica;
  • · nu are obligatii restante la bugetul de stat, bugete locale, conform legislatiei nationale in vigoare;
  • · in activitatea desfasurata anterior inceperii proiectului nu a incalcat dispozitiile legale privind protectia mediului si nu sponsorizeaza activitati cu efect negativ asupra mediului.

Persoanele fizice, interesate sa aplice in cadrul Programului, pot consulta ghidul de finantare, publicat in Monitorul Oficial al Romaniei, partea I, nr. 409/18.06.2010 si disponibil pe pagina web a Administratiei Fondului pentru Mediu (http://www.afm.ro/program_casa_verde.php).

Singurele informatii oficiale privind modul de derulare a acestui Program sunt cele transmise in mass-media sub forma de comunicate de presa din partea Ministerului Mediului si Padurilor si Administratiei Fondului pentru Mediu, precum si cele publicate pe paginile web www.mmediu.ro si www.afm.ro.

Anexa nr. 1

SEO

Pagina principala



               
     
X