--20-- PANOURI INFRAROSU VS CENTRALE CLASICE - ECOMOVE CONSULTING S.R.L.
ECOMOVE CONSULTING S.R.L.


Panouri infrarosu vs Centrale clasice
  miercuri, 21 Dec 2011        Despre noi





Acum sa incerc distrugerea unui mit: panourile radiante nu fac fata sa incalzeasca incaperile!?

 Este adevarat, daca este subdimensionat nu face fata sa incalzeasca o incapere uriasa pentru puterea termica maxima( 1kw e.=1kw termic), panoul avand un randament de 99%; este ca si cum ai vrea cu o lumanare sa incalzesti habitaclu unei masini sau cu un radiator de 100w un iglu la Poli.
Avem de luat in calcul faptul ca un panou consuma intre 300-1000w, echivalentul maxim a 1 kwh, deci consuma maxim cat 10 becurix100w si, reuseste garantat sa incalzeasca cel putin 14 mp sau 49 m3! Tot la fel de adevarat este si faptul ca daca ai instalat pe circuit un cronotermostat si panoul este subdimensionat, senzorul de temperatura nu minte si acel panou va functiona mai mult ca sigur nonstop.
Comparativ cu oricare centrala pe gaze, la care cheltuielile numai cu intretinerea sunt de 2.000 lei in perioada ei de functionare ( suma suficienta pentru echiparea cu panouri a unui ap. cu 2 camere), de exemplu, centrala care are nevoie pentru buna functionare de 3 resurse: apa, gaz,curent, iar defectiunile apar cel putin o data la 2-3 ani si ai costuri minime de 500 lei (un cip costa aprox.600 lei; tevi, inretinere/schimb calorifere, racorduri); in timp ce panoul functioneaza 30 ani cu costuri de intretinere zero, lucru garantat de producatorii europeni.
PANOURI RADIANTE versus CENTRALA PE GAZ, LEMN SAU ENERGIE ELECTRICA:

- o centrala pe gaz, lemn sau curent are durata medie de viata 8 ani, iar in acesti 8 ani mai platiti inca odata pretul dat pe ea, pentru service, revizii, intretinere, consumabile (filtre, garnituri), curatat de calcar, hornuri, ISCIR, etc. Durata medie de viata a panoului  este de 30 ani, fara service, fara consumabile, fara revizii, fara nicio cheltuiala!
- o centrala pe gaz, lemn sau curent are in medie 2 ani garantie.
PANOUL radiant are minim 5 ani si 30 ani DURATA DE VIATA – cu mult mai mult decit durata de viata a unei central clasice!
In termeni reali, un panou este de 4 ori mai ieftin!
Subliniem in continuare:
- la centrala pe gaz, trebuie aprobari, autorizatii, proiect, spaga, birocratie, timp pierdut, santier, mizerie. La panoul radiant,nu aveti nevoie de aprobari,de debransare, fara alte comisioane, fara proiect, fara santier, fara mizerie !
- centrala pe gaz e o bomba cu ceas in casa.La panoul radiant niciun fel de risc de accident!
- centrala pe gaz, lemn sau curent inseamna igrasie, temperatura neuniforma in camera si o caldura uscata, nesanatoasa. Panoul radiant inseamna fara igrasie, adio condens pe geamuri, temperatura uniforma in toata camera, umiditate optima, efect antifum, efect antipraf, efect antibacterial !!!
- centrala pe gaz, lemn sau curent inseamna aer uscat, praf in permanenta miscare. La panouri radiante aveti EFECTE TERAPEUTICE EXTRAORDINARE!
- la centrala pe gaz, lemn sau curent, diferente de temperatura intre nivelul podelei si tavan de pina la 8 grade Celsius, cu panourile radiante sunt maxim 2 GRADE INTRE TAVAN SI PODEA !
- cheltuielile incalzirii cu panouri radiante sunt in medie cu 20-25 % mai mici decit in cazul incalzirii cu centrala pe gaz si cu 50% mai mici decit cu centrala electrica.
- iarna cind e frigul mai mare si scade presiunea la gaz, cei cu centrala ingheata de frig, cei cu panouri radiante n-au probleme!
- specialistii estimeaza o crestere mult mai mare in viitorul apropiat a pretului gazului decit a curentului electric. Si atunci, de ce sa alegeti centrala in locul panoului radiant, DIN TEAMA DE SCHIMBARE!?
 E alegerea dumneavoastra, dar teama de schimbare va afecteaza!http://www.panouriinfrarosii.aaz.ro/


Despre noi



               
     
X